Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Ακολούθησε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου.Στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου(σχολική γιορτή με ποιήματα, τραγούδια , θεατρική παράσταση) και την επόμενη μέρα έγινε η παρέλαση και ο αντίστοιχος εορτασμός στο ηρώο του χωριού μας.Αναλόγως εορτάστηκε και η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου.
Επίσης έχουν διεξαχθει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο γειτονικό χωριό της Λαγκαδιάς.Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων οι μαθητές επισκεφθηκαν το παλιό Δημοτικό Σχολείο και την εκκλησία του χωριού.
Στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ( θεατρική παράσταση , τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας).Παράλληλα μοιράστηκαν δώρα σε όλους του μαθητές από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
Ένας ακόμη εορτασμός που πραγματοποιήθηκε είναι αυτός των « Τριών Ιεραρχών».Οι μαθητές εκκλησιάστηκαν στο ναό του χωριού μας, την Αγίας Παρασκευή.
Την Τσικνοπέμπτη, μαθητές, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σχολείο για το καθιερωμένο έθιμο του « τσικνίσματος».
Στα τέλη του Φεβρουαρίου , το σχολείο μας προγραμματίζει επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο «Καϊμακτσαλάν» και στον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου